Eric Kusters, grafisch ontwerp, webdesign en artwork, Nederweert
Eric Kusters - logo ontwerp muziekcentrum de Bosuil, Weert
Eric Kusters - gitaar

 

No Worries

 

Ik heb geen muzikale ambities. Dit is gewoon wat ik graag thuis doe. Een beetje aanklooien dus.

 

Door de jaren heen heb ik van alles opgenomen en eigenlijk nooit voltooid of iets mee gedaan. Ten eerste ben ik geen podiumbeest. Daar ben ik wel achter gekomen in de tijd dat ik wel in bandjes speelde. Daar zijn, behalve podiumvrees, meerdere redenen voor maar dat is een ander verhaal.

 

Secundo, ik ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat er niemand op zit te wachten, er zijn al zoveel lotgenoten die het wel proberen en er niet in slagen er gelukkig van te worden. Om maar te zwijgen van muzikanten die de echte X-factor hebben. Ik ken er een paar en ik heb er bewondering voor dat ze het blijven proberen.

 

Maar allez, muziek is wel belangrijk en uiteindelijk heb ik besloten dat er toch ooit een CD van moet komen. Vergelijk het maar met een homevideo of een fotoalbum. Ook aan muziek zitten bepaalde herinneringen of zijn fases uit je leven gekoppeld. En die wil ik vast leggen. Voor mezelf, mijn gezin of voor wie er belangstelling voor heeft.

 

Wat je hier hoort zijn demo's.

Dus...

 

Geen perfecte en gelikte arrangementen en producties maar registraties van idee├źn en stemmingen. Niet iedereen snapt het. Maar het idee er achter is simpel. Wanneer er genoeg materiaal voor handen is, zou ik dit graag nog eens willen opnemen maar dan met een paar mensen die er hun creativiteit in kunnen stoppen maar vooral hun hart en ziel. Voorlopig doe ik alles nog alleen.

 

Waltz with me

Het nummer komt voort uit het bericht dat iemand zal sterven. Iemand die ik ken en die ik ondanks de jaren die tussen ons liggen heel graag mag. Het bericht komt van een vriendin, zijn jeugdliefde en natuurlijk zit daar nog een heel verhaal achter. Maar dat verhaal is niet aan mij om te vertellen.

Hoe dan ook, het nummer komt vanuit een gevoel en is op een dag komen opborrelen en die zelfde dag nog opgenomen.

 

Manic Depression

Jaren geleden ooit opgenomen maar niet voltooid. Gewoon om dat het cool was om te doen. Dus nu nog eens over gedaan. Te veel noten zegt een vriend. :)

 

Shades of Purple

Een rif waarmee ik eerst niet verder kwam. Omdat ik ooit in een Deep Purple tribute band speelde heb ik er wat elementen in gestopt van Black Night afkomstig van de versie van TM Stevens' Deep Purple According to New York.

 

DEMO

Een demo op een oude Fernandes uit eind jaren 70 of misschien begin jaren 80, gespeeld in een open E stemming gegarneerd met een klein beetje slide m.b.v. een messing buis...

 

Zo zie je maar, achter elk nummer zit een verhaaltje. Net als elk foto, elke illustratie en elke andere creatieve uiting van wie dan ook.